Copyright

Alle patronen op het blog Tantes Zolder zijn het intellectuele eigendom van de auteur van dit blog en mogen niet voor commerciële doeleinden worden vermenigvuldigd en/of verkocht zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

All patterns on the blog Tantes zolder - My aunts attic are the intellectual property of the owner of this blog and may not be used and/or sold for commercial purposes without expressed written consent of the owner.

zondag 1 december 2019

Mailart

Bijschrift toevoegen
Mailart, ook wel art postal genoemd, was een tijdlang erg populair onder borduursters. Het idee was een envelop van textiel te maken, en die dan "gewoon" met de post te verzenden. Op internet waren talloze unieke voorbeelden te vinden, de één nog creatiever dan de andere.

Ik ontdekte ze op Franse websites en al snel richtte ik een groep op Yahoo op voor het organiseren van internationale uitwisselingen. Enig was het. Voor het geven van workshops over mailart en het jureren van een wedstrijd ben ik zelfs in Finland geweest.


 Nadat ikzelf ongeveer 100 enveloppen had geborduurd, was voor mij de fantasie op. En ik was niet de enige waarbij het enthousiasme tanend was. Nu Simone van Soed Idee erover begon, hebben we even lekker leuke herinneringen opgehaald.

En dan komt ook het enthousiasme terug.. zo'n envelopje verzenden was toch best leuk en spannend. Er een ontvangen was net zo leuk en altijd weer een verrassing.. dus daarom stel ik hier  en hier en hier de documenten beschikbaar dat ik destijds heb gemaakt voor de workshops die ik over dit onderwerp gaf. Ik wens je heel veel plezier ermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten